بورس تهران

از ماهی گیری تا شکار نهنگ در بورس

بورس تهران

از ماهی گیری تا شکار نهنگ در بورس

دلایل عدم رشد ارزش بازاری سیمانی ها

محمد زمانی | چهارشنبه, ۱ آبان ۱۳۹۲، ۰۲:۳۱ ب.ظ

در گفتگو با رییس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان بررسی شد:

در حال حاضر در بهترین شرایط و در صورتی که بازاریابی مناسب جهت فروش محصولات صورت گیرد، درآمد فروش یک مجموعه سیمانی یک میلیون تنی مبلغی حدود 70 میلیارد تا 80 میلیارد تومان خواهد شد حال آنکه برای شروع فعالیت شرکت مذکور مبلغی معادل 350 میلیارد تومان هزینه صرف شده است.

با همه واقعیت های موجود پیرامون ارزندگی و ارزش سهام شرکت های سیمانی ، اصلی ترین دلیل عدم رشد ارزش بازاری شرکت های این صنعت نسبت به ارزش جایگزینی آن ها میزان بازدهی موجود در مقایسه با حجم سرمایه گذاری در این شرکت هاست .

رییس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با بیان این مطالب به میزان فروش یک شرکت سیمانی و مقایسه آن با حجم سرمایه گذاری اشاره کرد و در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز گفت : در حال حاضر در بهترین شرایط و در صورتی که بازاریابی مناسب جهت فروش محصولات صورت گیرد، درآمد فروش یک مجموعه سیمانی یک میلیون تنی مبلغی حدود 70 میلیارد تا 80 میلیارد تومان خواهد شد حال آنکه برای شروع فعالیت شرکت مذکور مبلغی معادل 350 میلیارد تومان هزینه صرف شده است.

بنابراین با این اوصاف نرخ بازدهی سرمایه گذاری در یک شرکت سیمانی عددی حدود 22 درصد خواهد شد که این رقم برای یک سرمایه گذار جذابیت کمی دارد.

محمد اتابک اضافه کرد: دلیل اساسی چنین نرخ بازدهی پایینی، عدم فروش مناسب محصولات سیمانی و با قیمت های بسیار پایین تر از ارزش واقعی آن هاست.

در حال حاضر با بحث ارزان فروشی محصولات سیمانی در کشور رو به رو هستیم که این امر خود معلول بسیاری از پارامترهای دیگر است.

این مقام مسئول با اشاره به عدم توازن میان درآمدها و هزینه ها در این شرکت ها گفت: در شرایط فعلی یک شرکت تازه تأسیس سیمانی تا دو سال ابتدای فعالیت خود زیان ده است چرا که میزان فروش و درآمدهای مجموعه مذکور توانایی پوشش هزینه استهلاک اولیه آن را ندارد.

شرکت های سیمان نهاوند و سیمان پیوند گلستان نمونه هایی از شرکت های تازه تأسیس در این صنعت هستند که با چنین موانعی رو به رو هستند.

وی در بیان مشکلات موجود بر سر راه فروش محصولات سیمانی گفت: صنعت سیمان در کشور در حالی طی 5 سال گذشته با رشد تولید همراه شد که متأسفانه، فعالیت مناسبی در فراهم آوردن بازار فروش این محصولات طی سال های اخیر رخ نداده است.

اتابک اضافه کرد: شرکت های سیمانی نه تنها برای فروش و بازاریابی محصولات خود تسهیلات و حمایتی دریافت نمی کنند بلکه امکان بازگشت درآمدهای صادراتی خود به صورت ارزی را نیز ندارند از همین رو اتفاقی که اکنون نیز شاهد آن هستیم ارزان فروشی محصولات سیمانی است.

رییس انجمن صنفی و کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به مصرف داخلی سیمان در کشور عنوان کرد: در حال حاضر حدود 50 میلیون تن از مصرف سیمان به دلیل عدم اجرای طرح های عمرانی در کشور کاسته شده است حال آنکه اگر در این شرایط حجم مذکور به سمت صادرات سوق پیدا کند ، به دلیل عدم قیمت گذاری مناسب محصولات صادراتی در مقایسه با هزینه آن ها صرفه چندانی را نصیب فعالان این گروه نمی کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر نه تنها حمایت و تسهیلاتی برای شرکت های سیمانی فراهم نمی شود بلکه در پاره ای از موارد نیز با تصمیم گیری های نادرست همچون افزایش قیمت مازوت شرکت های مازوت سوز از 70 تومان به 200 تومان موجب کاهش بیشتر حاشیه سود آن ها می شود.

اتابک در خاتمه عنوان کرد: واقعیت امر این است که اگر دولت جدید قصد حمایت از صنایع را در برنامه خود دارد، می بایست فضا و زیر ساخت های فعالیت آن ها را فراهم نماید. به عنوان نمونه صنعت سیمانی که حدود 15 درصد از سهم حمل و نقل کالاهای کشور را در اختیار دارد نباید به دلیل عدم فراهم بودن زیر ساخت ها در این حوزه با مشکلات متعدد صادراتی و رشد فزاینده هزینه ها رو به رو باشد.

  • محمد زمانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی